2013. október 10., csütörtök

Narancsos koszorú.


Hozzávalók 8 személyre:


5 db. tojás,
250 g. rétesliszt,

250 g. margarin,
250 g. porcukor, 
1 cs. sütőpor, 
2 db. narancs, 
1 marék mazsola,
kevés fahéjas kristálycukor, 
porcukor a díszítéshez.



250g margarin, 250g porcukkerrel kikeverve, 5 db. tojás egyenként hozzáadva, majd 250g. rétesliszt, és 1 cs. sütőporkeverékét, a masszához bekeverve, a kikent, kifent formába terítve, a 2 db. feldarabolt naranccsal, annak reszelt héjával, 1 marék mazsolával megszórva, majd a tetejére (ami az alja lesz a műremeknek) fahéjas kristálycukrot szórva, mehetett a sütőbe. Az előmelegített sütőben, kb. fél órát melegedett, és a tűpróba után, megsültnek nyilvánítva, rövid pihenő után, kiborult a formából, az őt megillető helyre. A tálalás előtt még meg lett hintve porcukorral, hogy teljes legyen az összhang, és a kép.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése