2013. október 3., csütörtök

Sertésmáj rizottó, szarvasgombás fűszerolajjal.


Hozzávalók 4 főre:

40 dkg sertésmáj
2 db sárgarépa
1 csésze rizs
1 csésze alaplé
csipet só
csipet bors
kevés szarvasgomba fűszerolaj




A sárgarépát lereszelem, vagy zsülienre vágom. 
A sertésmájat felcsíkozom.
A répát, kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Fehéredésig továbbdinsztelem, majd beleöntöm a rizst és felöntöm annyi alaplével, hogy éppen ne lepje el.
Addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. Ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Megborsozom és szarvasgombás fűszerolajjal, óvatosan megöntözöm.
A fűszerolajat reszelt szarvasgombából, magam készítettem. 2 dl olívaolajba, 1 db reszelt és egy kisebb, egész gomba került.
Nagyon erőteljes íze miatt, csak fűszerezésre használjuk!
Az elkészült ételt tálaláskor sózom és kevés sajtot reszelek rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése