2013. október 10., csütörtök

Tzatziki.

Hozzávalók 5 főre:

3 db kígyóuborka
330 ml tejföl (egy pohár)
1 csokor kapor
5 gerezd fokhagyma 
1 kanál extra szűz olívaolaj
1 kanál só
1 kávéskanál mustár


A kígyóuborkákat megmosom, meghámozom, majd nagy lyukú reszelőn, vagy robotgépben lereszelem. Megsózom, majd fél órát állni hagyom.
Erősen kinyomkodom, majd hozzákeverem a tejfölt (eredetileg joghurttal készül, de az eredeti Görög joghurt állagának leginkább a tejföl, esetleg a tejföl és joghurt keveréke felel meg).
Hozzákeverem a kaprot és a zúzott fokhagymát is. A friss kapor helyettesíthető szárítottal, a fokhagyma pedig fokhagyma porral.
1 evőkanál olívaolajat is keverek hozzá, de egy csipet őrölt bors és egy kávéskanál mustár sem rontja el. Sózni már nem kell!
Hűtőbe tesszük, lehetőleg több órára, hogy érjenek az ízek.
Hagyományos Görög étel, amit előételként, akár pirítóssal fogyaszthatunk, de sült húsok, grillek mellé is adhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése