2013. december 10., kedd

Csípős tejfölös pórés uborkasaláta


Hozzávalók 4 főre:

2 db kígyóuborka
1 szál póréhagyma
5 kanál tejföl
1 kávéskanál szárított chili
1 kevés só
1 kevés őrölt bors
1 kanál almaecet



A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.
Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).
Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.
Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.
A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.
Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése