2013. december 9., hétfő

Rakott krumpli tepsiben

Hozzávalók 8 főre:

2 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
10 db főtt tojás
1 pár házikolbász szeletelve
3 db friss tojás
2 evőkanál liszt
1 pohár tejföl, vagy főzőtejszín
kevés vaj, vagy zsír
ízlés szerint só, és őrölt bors


A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojást keményre főzzük, kihűtjük.
Az összes hozzávalót felszeleteljük, és zsírral, vagy vajjal kikent tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.
A tejfölből, vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból, és a lisztből mártást készítünk, és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel! Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.
Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve, kicsit pirítsunk rá!
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése