2014. május 24., szombat

Fokhagymás, rozmaringos csülök

Hozzávalók:

2 sertés csülök kicsontozva,
1 fej fokhagyma,
só, őrölt bors,
2-3 szál rozmaring,
2 kanál zsír.



A csülköt kicsontozzuk, kívül, belül sózzuk, borsozzuk. Megtisztított, hosszában kettévágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük úgy, hogy keskeny pengéjű késsel beleszúrunk, és a lyukba fokhagymát tűzünk. Sütőtálba rakjuk, a bőrös felével felfelé, a tetejére friss rozmaringot, kevés zsírt teszünk, alá pár cent vizet öntünk. Majd lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük. A fólia tetejét villával megszurkáljuk. A végén a fóliát levesszük, és hagyjuk, hogy a bőre kicsit megpiruljon, ropogósra süljön. A húst tűvel ellenőrizzük közben, hogy megfelelően megpuhult-e.
Tálalni lehet hagymás tört krumplival, vagy krumplipürével, párolt káposztával, esetleg tejfölös, majonézes salátákkal.

Vendégváró ételként is tökéletes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése