2014. május 24., szombat

Pulykanyak leves.

Hozzávalók 6 személyre:

3 nagyobb pulykanyak
néhány szem bors,
3 db sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
kevés petrezselyem zöld,
só,
4 marék csigatészta, (más levestésztával is kitűnő)



A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük, esetleg hasábra (batonra) vágjuk.
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A nyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós vízben, néhány szemes borssal együtt, annyira, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése