2014. december 31., szerda

Meggyes-diós rétes

Hozzávalók 2 rúd réteshez:
1 csomag réteslap, (8 lap)
1 üveg  magozott meggybefőtt,
2 kanál zsemlemorzsa,
2 kanál darált dió,
fahéj ízlés szerint,
olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
porcukor a szóráshoz.




A réteslapokat  kihajtogatom. Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül  a következő lap. 4 lapot használok fel.  A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával. Következik a lecsöpögtetett meggy fele,  amit megszórok kevés fahéjjal.  
A rétest feltekerem, és a tepsibe simított sütőpapírra rakom, kevés vajjal tetejét még egyszer megkenem. Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.
A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége viszont két rúd réteshez elegendő.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. 

 Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!

Más töltelékkel is nagyon finom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése