2015. január 15., csütörtök

Kapros húsgombócleves


Hozzávalók:


300 g. darált pulykahús
2 evőkanál rizs
1 db. tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej hagyma lereszelve
1 csipet só és bors
200 g. zöldborsó és zöldbab
100 g. gomba, megtisztítva és felszeletelve
1 csokor kapor, finomra aprítva

200 g. főzőtejszín
1 evőkanál liszt a habaráshoz
0.5 dl. fehérbor
1 kiskanál cukor
1 kevés só



A zöldborsót, zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főzni, majd kicsit később hozzáadom a gombócokat is, amiket közben elkészítettem. 
A húsgombócokat a darált pulykából (más húsból is lehet, de mi ezt szeretjük) a rizsből, a lereszelt hagymából, zsemlemorzsából, tojásból, sóból borsból csináltam. A gombócokba is tehetünk egy picit a vágott kaporból.  Mikor a gombócok a leves tetejére feljönnek, belekerül a gomba, és felöntöm a borral. Hozzáadom a cukrot is.
Fedő alatt kicsit főzöm, majd behabarom úgy, hogy a főzőléből kiveszek, azt összekeverem a főzőtejszínnel, és a liszttel, és csomómentesre keverem.
Hozzáöntöm a habarást, és az apróra vágott kaprot is. Ha ismét fel forrt, kész a levesünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése