2015. február 19., csütörtök

Almakarikák sörtésztában.

Hozzávalók:

2 kg. alma,
1 kávéskanál fahéj,
kevés citromlé.

a sörtésztához:
20 dkg liszt
1 pohár sör,
3 tojás,
1 kanál olaj,
csipetnyi só.





Az almát meghámozzuk, magházát kiszúrjuk, enyhén megszórjuk fahéjjal, kevés citromlevet csepegtetünk rá.
A sörtésztát kikavarjuk a megadott hozzávalókból, és serpenyőben, olajat melegítünk. Mikor elérte a kellő hőfokot, (a tésztából egy cseppel ellenőrizzük) Az almakarikákat egyenként a tésztába forgatjuk, majd azonnal a forró olajban kisütjük.  Papírtörlőre, vagy csepegtetőrácsra szedjük.
Tálaláskor kevés porcukorral meghinthetjük, de anélkül is jó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése