2015. február 18., szerda

Almás piskótatorta.

Hozzávalók:


6 db tojás,
6 kanál cukor,
6 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2 alma meghámozva, felszeletelve,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál porcukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 tojás fehérje, porcukorral felverve
kevés vaj, a forma kenéséhez.




A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Ráterítjük a pudingot a piskótára, majd mikor meghűlt az őrölt fahéjba, és porcukorba forgatott almaszeleteket is ráfektetjük. Cukorral felverjük keményre a tojás fehérjét, és ráterítjük az almaszeletekre.  Annyi időre sütőbe tesszük, hogy a fehérje teteje megpiruljon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése