Hozzávalók:
1/2 kiló liszt,
2 ek. étolaj,
1 kiskanál rozmaring,
kevés csilipehely
1 csomag porélesztő,
1 kiskanál almaecet,
1 tojás, + 1 a kenéshez,1 ek. só,
frissen őrölt bors,
1 ek. tejföl.
tej,
saját készítésű pizzafűszer (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz. 10 percig jól átgyúrom, majd letakarva 30 percig kelesztem. Ismét átgyúrom, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtom. Tetejét megkenem tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórom a tetejére. Pizzavágóval csíkokat vágok belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.
1/2 kiló liszt,
2 ek. étolaj,
1 kiskanál rozmaring,
kevés csilipehely
1 csomag porélesztő,
1 kiskanál almaecet,
1 tojás, + 1 a kenéshez,1 ek. só,
frissen őrölt bors,
1 ek. tejföl.
tej,
saját készítésű pizzafűszer (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejjel, amennyit felvesz. 10 percig jól átgyúrom, majd letakarva 30 percig kelesztem. Ismét átgyúrom, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtom. Tetejét megkenem tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórom a tetejére. Pizzavágóval csíkokat vágok belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése