2015. február 18., szerda

Tortilla torta.

Hozzávalók:

4 db tortilla lap. 

1. réteg:   hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zöldbab, paprika,só, őrölt bors, csili pehely, kevés olaj a pároláshoz.
2 réteg:  15 dkg. gomba, 1 kanál paradicsompüré, őrölt bors, csilipehely.
3. réteg:  2 csirkecomb, sós vízben megfőzve, felcsíkozva.
4. réteg:  joghurt, snidling, újhagyma zöld, só, őrölt bors, 1 kanál extra szűz olíva olaj. 




Az alap egy natúr lap volt, amire párolt zöldségeket terítettem, kb 1 cm vastagon. Ezek hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zöldbab, és paprikacsíkok voltak.
Új lap, gombás, paradicsomos, csilis ízesítéssel.
A harmadik lap is rákerült, amin sós vízben megfőzött csirkecomb csíkok voltak.
A tetejét lezártam egy újabb natúr tortillával.
A  felső réteg kapott egy joghurtos, zöld fűszeres mártást, amit joghurtból, snidlingből, olíva olajból, sóból, borsból, és újhagymából kevertem ki.

A tortillát lisztből, meleg vízből, olajból, sóból készítettem serpenyőben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése