2015. február 19., csütörtök

Káposztafőzelék.

Hozzávalók:

1 kis fej káposzta,
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma,
kevés őrölt kömény,
csipetnyi majoránna, 
1 tk. őrölt pirospaprika,
kevés csilipehely,
só, őrölt bors,
2 ek. liszt, 
kevés olaj,
kb. 1 liter leves alaplé.



A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint, csíkokra, vagy másként. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje. 
Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöld fűszereket, és az őrölt köményt is beletesszük.
Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből, és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével, jól elkeverjük,majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése