2015. február 22., vasárnap

Csípős, tejfölös, csirkemáj paprikás

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj,
3 fej hagyma, 
1 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom, 
5 babérlevél,
só, őrölt bors,
1 kiskanál csilipehely,
1 kis pohár tejföl, (200 g.)
kevés szárított petrezselyem zöld, és majoránna,
kevés zsír.



A zsíron megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felcsíkozott zöldpaprikát, a babért, megborsozom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, és addig főzöm, amíg a paprika, és a paradicsom szét nem fő. Hozzáadom a megtisztított májat is, kevés majoránnát, szárított petrezselyem zöldet, és csilipelyhet szórok a lébe, és fedő alatt főzöm rövid ideig. A tejfölt is hozzátéve enyhén sózok rajta, és felrottyantom. Tészta körettel tálalom, ami a bőséges szaftot magába szívja. Mindenki kedve szerint utána sózhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése