1 szál gyulai kolbász
2 fej hagyma
3 gerezd áttört fokhagyma
3 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
kevés csili pehely,
2 kanál tejföl,
1 dl. száraz fehérbor.
3 db zöldpaprika
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
kevés csili pehely,
2 kanál tejföl,
1 dl. száraz fehérbor.
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.
A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk.A csíkokra vágott húst fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.
Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése