2015. február 22., vasárnap

Gyulai sertéstokány.

1 kg sertés dagadó,
1 szál gyulai kolbász
2 fej hagyma
3 gerezd áttört fokhagyma 

3 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors,

1 kis kanál őrölt pirospaprika,
kevés csili pehely,
2 kanál tejföl,
1 dl. száraz fehérbor.



A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. 
A kolbász szeleteket kivesszük,  és a serpenyőben maradt zsíron  a csíkokra vágott hagymát megpároljuk.
A csíkokra vágott húst fehéredésig pirítjuk.
Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük. 


Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése