Hozzávalók:
A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát, esetleg lekvárt teszünk. Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük. Sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem emelkednek a gombócok.
1 kg burgonya,
5 kanál liszt,
2 kanál olaj,
1 tojás,
só.
A töltelékhez:
szilva, vagy más, amivel megtöltenéd,
fahéj,
porcukor,
A tálaláshoz: zsemlemorzsa.
A krumplikat a héjával együtt megfőzzük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, és összetörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, kevés sóval, az olajjal, majd fél centi vastagra kinyújtjuk deszkán. 5 x 5 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd minden négyzet közepére egy szem fahéjas porcukorba forgatott szilvát, esetleg lekvárt teszünk. Összehajtjuk, és lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük. Sós vízben főzzük addig, míg a víz tetejére nem emelkednek a gombócok.
Tésztaszűrőbe szedem, amiben a lé lecsepeg róla. Tálaláskor, kevés olajban pirított zsemlemorzsába forgatom, porcukorral megszórva tálalom.
A szilván kívül mással is tölthető. reszelt almával, cukrozott túróval, lekvárral, vagy mással, ami eszedbe jut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése