2015. február 10., kedd

Kacsacomb eperboros párolt káposztával.

Hozzávalók:

2 db kacsacomb,
só, frissen őrölt bors,

kevés olíva olaj.




A kacsacombokat előző este besóztam, borsoztam, kevés olíva olajjal bedörzsöltem, és éjszakára a hűtőbe tettem.
A combokat forró serpenyőben a bőrös felével elkezdtem sütni. Kevés száraz bort öntöttem alá. 3 perc után megfordítottam, és fedő alatt sütöttem tovább újabb öt percig. Kevés mustárt dörzsöltem rá, majd előmelegített sütőben fólia alatt sütöttem 20 percig. A bőrös fele került felülre, és kevés víz alá. A végén a fóliát levéve, kicsit megpirítottam a tetejét felső sütéssel. Szép ropogósra sült a bőre.
Mellé mazsolás, eperboros párolt káposztát tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése