2015. február 1., vasárnap

Kakasleves.

Hozzávalók:

2 kakas apróléka,
1 kg. vegyes leveszöldség (sárgarépa petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
2 nagy fej vöröshagyma,
2 - 3 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
pár zellerlevél,
néhány lestyán levél.
1 bő evőkanál szemes feketebors,
só ízlés szerint,
levestészta (házi csigatészta)




Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk. Hideg vízben feltesszük főni sóval, és borssal a zöld fűszerekkel. Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük. Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe. Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle. A főtt zöldségeket, és a főtt húst szintén külön tálaljuk.

Valaki emlékszik még a 80-as évek Podravka  Kokosja Juha nevű termékére, ami az első levesporok egyike volt?  Bár nem volt rossz, az íze meg sem közelíti levesünkét, melyben minden benne van, aminek egy jó húslevesben lennie kell. De ez így is van rendjén!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése