2015. február 3., kedd

Sertésszelet, bugaci betyárraguval.

Hozzávalók 4 személy részére:

20 dkg.császárszalonna
50 dkg sertés karaj
1 szál kolbász,
1 fej hagyma,

4 gerezd fokhagyma,
2 kanál tejföl,
1 csapott evőkanál liszt,
1 ek. mustár
kevés őrölt, és csípős paprika,
só, őrölt bors
kevés zsiradék a sütéshez





A karajt felszeleteljük, grillen, vagy szeletsütőben kevés zsiradékon kisütjük.
A kockára vágott szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Rövid idő után, mehet hozzá a kolbász is. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, valamint őrölt pirospaprikával. Ízlés szerint csípőset is adunk hozzá. A ragut tejföllel, mustárral, kevés liszttel sűrítjük, amit előtte csomómentesre kevertünk.
Krumplipürével, rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése