2015. február 3., kedd

Pulykanyak paprikás.

Hozzávalók:

4 - 5 db. egész pulykanyak,
2 db. hagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
1 db. nagyobb zöldpaprika,
1 db. paradicsom,
só, őrölt bors,
1 tk. őrölt pirospaprika,
kevés csípős paprika,
kevés őrölt kömény,
kevés étolaj.




A pulykanyakat az ízeknél szétvágjuk, jól átmossuk.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykanyakat, és addig pirítjuk, míg kicsit kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el egészen. Az apróra darabolt paprikát, és a nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi őrölt köményt adunk hozzá. Csípős paprikát ízlés szerint teszünk bele.
Addig főzzük, míg a pulyka húsa meg nem puhul. 
Olyan pulykanyakakat válasszunk, melyek vastagabbak, ugyanis azokon vastagabb a húsréteg is.
Tálalhatjuk tésztával, galuskával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése