2015. február 19., csütörtök

Kalózsaláta.

Hozzávalók:

0.5 kg salátabab, 
1 marék savanyított káposzta, 
2 fej hagyma,
1 db színes paprika,
2 kanál olívaolaj, 
só, őrölt bors, 
almaecet, 
3 babérlevél, 
3 gerezd fokhagyma, 
2 cl.  fehér rum, vagy pár csepp rum aroma.




 Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főzni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. (ez házi savanyítású volt) Ezután készre főzzük, majd a főző léből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük. Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.


A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a kalózhajókon is megtalálhatók voltak. Ez volt a feladat!

Ezt a receptet a gimnáziumi salátanapokra állítottam össze évekkel ezelőtt. A sikeréhez a diákok kreativitása, a tálalás nagyszerűsége járult hozzá főként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése