Hozzávalók:
1 kg. műbeles virsli,
2 fej lila hagyma,
1 pohár (450 g.) tejföl,
1 mokkáskanál só,
kevés őrölt fehér bors,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál mustár.
A virslit megfőzöm, a héját lehúzom mikor megfőtt. Amíg hűl, a lila hagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virsli meghűlt felkarikázom, hozzáadom a hagymát, a mustárt, a borsot, és jól összekeverem a tejföllel, és az olajjal.
Éjszakára fűtőbe teszem, másnapra jobban összeáll a saláta, és összeérnek ízei. Ha feltétlenül szükséges, másnap ízesítek még rajta.
Jó tanács!
Ez a megállapítás minden tejfölös, joghurtos salátára vonatkozik! Egy éjszakás hűtőben történő pihentetés után lényegesen tompulnak a saláták ízei, elsősorban sósságukból veszítenek sokat.
1 kg. műbeles virsli,
2 fej lila hagyma,
1 pohár (450 g.) tejföl,
1 mokkáskanál só,
kevés őrölt fehér bors,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál mustár.
A virslit megfőzöm, a héját lehúzom mikor megfőtt. Amíg hűl, a lila hagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virsli meghűlt felkarikázom, hozzáadom a hagymát, a mustárt, a borsot, és jól összekeverem a tejföllel, és az olajjal.
Éjszakára fűtőbe teszem, másnapra jobban összeáll a saláta, és összeérnek ízei. Ha feltétlenül szükséges, másnap ízesítek még rajta.
Jó tanács!
Ez a megállapítás minden tejfölös, joghurtos salátára vonatkozik! Egy éjszakás hűtőben történő pihentetés után lényegesen tompulnak a saláták ízei, elsősorban sósságukból veszítenek sokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése