2015. február 19., csütörtök

Tejfölös, lila hagymás virslisaláta.

Hozzávalók:

1 kg. műbeles virsli,
2  fej lila hagyma,
1 pohár (450 g.) tejföl,
1 mokkáskanál só, 
kevés őrölt fehér bors,
2 kanál olíva olaj, 
1 kanál mustár.



A virslit megfőzöm, a héját  lehúzom mikor megfőtt. Amíg hűl, a lila hagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virsli meghűlt felkarikázom, hozzáadom a hagymát, a mustárt, a borsot, és jól összekeverem a tejföllel, és az olajjal. 
Éjszakára fűtőbe teszem, másnapra jobban összeáll a saláta, és összeérnek ízei. Ha feltétlenül szükséges, másnap ízesítek még rajta.

Jó tanács! 
Ez a megállapítás minden tejfölös, joghurtos salátára vonatkozik! Egy éjszakás hűtőben történő pihentetés után lényegesen tompulnak a saláták ízei, elsősorban sósságukból veszítenek sokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése