2015. február 19., csütörtök

Vegyes saláta nagyobb vendégsereg részére

Hozzávalók:

uborka,
zöldpaprika,
paradicsom,
olíva olaj,
almaecet,

A díszítéshez: paradicsom, uborkaszeletek.


Azt vallom, hogy a saláta is jobban esik, ha szépen van tálalva. Egy hagyományos vegyes saláta is ízletesebb, ha szépen kerül az asztalra. 
A díszítést készítem el először, a maradék belekerül a salátába. A  legszebb paradicsomokat kettévágom, a közepét kinyomom alma magozóval. Az uborkákat kettévágom, a közepükből két szép szeletet zöldséghámozóval kivágok, ezeket középen kettévágom, majd feltekerem, és beillesztem a paradicsom közepébe. A maradék uborkát felkockázom, és hozzádarabolok paradicsomot,  és zöldpaprikát, ízlés szerinti arányban. Csak extra szűz olíva olajat, és kevés almaecetet használok az ízesítésére. Tálalás után a saláta tetejére helyezem az ehető díszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése