2015. február 28., szombat

Lekváros / diós táska

Hozzávalók 8 táskához:

1 kg fagyasztott leveles tészta. (elkészíthető házilag készített vajas, hajtogatott leveles tésztából is amit 50 dkg. lisztből készítettünk)
30 dkg. darált dió, vagy lekvár, porcukor a töltelékbe,
2 felvert tojás a kenéshez.



A leveles tésztát 5 mm. vastagra nyújtjuk, majd 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepére tölteléket halmozunk, kevés felvert tojással megkenjük az egyik sarkot, és a szemben lévő sarkot ráhajtjuk. A táskákat sütőpapírral takart tepsire rakjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített tepsiben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése