2015. február 21., szombat

Olaszos csirkesaláta zöldségekkel.

Hozzávalók:

2 db. csirke felső comb,
1 fej hagyma,
1 közepes sárgarépa,
1 marék zöldbab,
4 gerezd fokhagyma,
fél zöldpaprika,
fél doboz hámozott paradicsom,  (200 g.)
200 g. koktélparadicsom,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál olíva olaj.



Kevés olíva olajon, serpenyőben elősütöm a csirkecombokat. Mikor mindkét oldalán megpirult, kiveszem, és kifilézem, (kivágom a csontját) majd csíkokra vágom. Ugyanabban a serpenyőben megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, a felcsíkozott sárgarépát, és hozzáadom a felcsíkozott csirkecombot is. Megsózom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, és a serpenyőbe teszem a hámozott paradicsomot. Ez utóbbit fakanállal jól szétnyomom, és elkeverem a többi hozzávalóval. A felcsíkozott zöldpaprika, és a zöldbab hozzáadásával egy időben megborsozom, és az apróra vágott bazsalikom levelek is a serpenyőbe kerülnek. Kicsit összeforgatom, és tálalható a saláta. 
Hidegen, melegen egyaránt finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése