2015. február 14., szombat

Óvári sertésborda.

Hozzávalók:

6 szelet karaj,

30 dkg. szeletelt gomba,
15 dkg. reszelt sajt, (óvári, vagy más félkemény sajt)
1 kisebb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
6 szelet gépsonka,
kevés liszt,
só, őrölt bors,
kevés liszt,
olaj a sütéshez, és a raguhoz.




A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

A kikloffolt hússzeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük. 
A hússzeletekre ráhalmozzuk a gombás ragut, a sonkaszeletet, a reszelt sajtot vékony rétegben, és kivajazott sütőtálban, vagy tepsiben addig sütjük, míg azok rá nem pirulnak. Ízlés szerint kevesebb - több raguval, sajttal is készülhet.
Hagymás petrezselymes burgonyával, krumplipürével, vagy párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Az étel a nevét a sajtról kapta. Más félkemény sajttal  (ementáli, trappista) is készülhet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése