2015. február 14., szombat

Pikáns malackaraj

Hozzávalók:


6 szelet bőr nélküli malackaraj,
2 dl. száraz fehérbor,
5 dkg, vaj,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
kis kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
kevés szárított kakukkfű, és csilipehely.
1 kanál liszt,
1 kanál tejföl,
kevés olaj, a sütéshez.



A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük. 1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort, és 1 kanál tejfölt. A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk. Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik. A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással. 
Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése