2015. február 17., kedd

Rizses lecsó, csirkemellel

Hozzávalók:

1 bögre rizs,
30 dkg. csirkemell,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db. paprika,
3 db. paradicsom,
só, frissen őrölt bors,
kevés friss petrezselyem zöld, friss, vagy szárított kakukkfű.



A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre vízzel, megfőzöm. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát,  enyhén megsózom, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadom. Belekerül a kockázott paradicsom, a szétnyomott fokhagyma, kicsit később a karikákra vágott paprika is. Utána ízesítem, megborsozom, és addig párolom fedő alatt, amíg a hús megpuhul. Ez kb. 15 perc. Elkeverem a már megpárolt rizzsel, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, és pici kakukkfüvet adok hozzá.  Mielőtt tálalnám újból megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A rizs sokat felszív a fűszerezettségből, mert ízesítés nélkül lett főzve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése