2015. február 24., kedd

Tavaszi aprópecsenye.

Hozzávalók:

60 dkg. pulyka felső comb filé,
2 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt sonka,
25 dkg. vegyes fagyasztott zöldség,
200 g. hámozott paradiscom konzerv,
1 kanál paradicsompüré,
1 mokkáskanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olaj.



Az olajon megpirítom enyhén a hagymát. Hozzáadom az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítom. Felöntöm borral, megszórom paprikával, majd jól összeforgatom. Mikor a hús kérget kapott a hámozott paradicsomlét, és a paradicsompürét is hozzáteszem. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors, legvégül a petrezselyem zöld. Addig főzzük, míg a leve besűrűsödik. 
Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az apró pecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése