2015. február 24., kedd

Tepsis sült tarja

Hozzávalók:

2 kg. csont nélküli tarja felszeletelve, sózva, megborsozva.

A zöldséges krumplihoz:
2 kg. krumpli, 2 db sárgarépa, 1 fej fokhagyma, 2 db vöröshagyma, néhány rozmaring ág, só, és őrölt bors.



A zöldséges körethez meghámozzuk, feldaraboljuk a krumplit, megtisztítjuk, és felkarikázzuk a sárgarépát. Összekeverjük a megtisztított fokhagymagerezdekkel, a darabolt vöröshagymával, megsózzuk, megborsozzuk. A mindkét oldalán sóval, őrölt borssal bedörzsölt tarjaszeleteket ráfektetjük a zöldségágyra, pár szál rozmaringot teszünk mellé. Lefóliázva előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Végig fólia alatt sütjük. A húsból, és a zöldségekből kifőtt szaft kitűnő összhangot biztosít.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése