2015. február 24., kedd

Tejszínes pulykacsíkok.

Hozzávalók 4 fő részére:

80 dkg. pulyka felsőcomb filé
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
1 csapott evőkanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
1 csipet majoránna,
1 dl száraz fehérbor,
kevés olaj

A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A pulykacombot felcsíkozzuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk. Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz.  Megszórjuk kevés majoránnával, és felforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése