2015. február 13., péntek

Vendégváró paradicsomsaláta.

Hozzávalók:

3 kg. paradicsom,
1 csomó lila újhagyma,
200 g. magozott olajbogyó,
1 citrom leve,
kevés friss kapor, és kevés friss bazsalikom levél,
kevés só, és frissen őrölt bors,
 2 kanál extra szűz olíva olaj.





A paradicsomokat felszeletelem, majd megöntöm olíva olajjal. Ha az elején olajjal fürdetem meg a paradicsomot, akkor a sózás hatására nem enged annyi levet, és ízletesebb lesz, nem lében fürdő. Enyhén megsózom, összekeverem a felkarikázott új lila hagymával,  a friss kaporral, és a vágott bazsalikom levelekkel, ráfacsarom egy citrom levét, és félbe, vagy negyedbe vágott olajbogyókkal tálalom. 8 személy részére készült.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése