2015. március 2., hétfő

Hortobágyi pulykamell

Hozzávalók:

4 szelet pulykamell,
20 dkg. gomba,
1 pár debreceni páros kolbász,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl. főzőtejszín,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika.

A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, megsózzuk,  kevés lisztbe forgatjuk, mindkét oldalán kevés olajban megsütjük. A pulykamell gyorsan sül, csak pár perc szükséges készre sütéséhez. Ugyanabban a serpenyőben, a maradék olajon, a csíkokra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük, majd a felszeletelt gombát, és debreceni páros kolbászt is enyhén megpirítjuk. Fellazítjuk 2 kanál főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt paprikával színezzük. Felforraljuk, és a megsült pulykamell szeleteken tálaljuk. 
Szaftos étel, így tésztát, vagy rizst javaslok hozzá köretként.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése