2015. március 3., kedd

Sajttal töltött borda, fokhagymaszósszal.

Hozzávalók:

4 szelet sertés karaj,
4 szelet sajt, kevés liszt,
só,
1 fej hagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 tk. házi ételízesítő,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.




A karajszeleteket kikloffolom, egyik oldalára sajtszeletet teszek, a másik felét ráhajtom, és  hústűvel megtűzöm. (fogpiszkáló) Megsózom, megforgatom kevés lisztben, majd mindkét oldalát átsütöm egy ujjnyi forró olajban.
Ezután elkészítem a fokhagymamártást hozzá. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, (az enyém nátrium glutamát mentes) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom.  Nem kell, hogy nagyon besűrűsödjön! A kisütött sajttal töltött sertésbordát, fokhagymaszósszal, rizzsel, petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése