2015. március 4., szerda

Tavaszi tekercsek rétestésztából.

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (12 levél)
2 db. csirke felső comb,
1 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 marék fagyasztott zöldbab, 
1 marék zöldborsó,
1/2 színes paprika színenként,
(piros, sárga, zöld)
2 tojás,
1 db csili paprika,
só, frissen őrölt bors,
5 kanál olaj. (a kenéshez, és a sütéshez)A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam.

Ezután a  következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót, és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam. Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült. 

Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam. Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem.
A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem. Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem. Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek. A munka nagyobb részét az tette ki, hogy gondolkodtam. Így próbáltam elkerülni a selejteket, és ezek szerint minden simán sikerült. A sütés már gyerekjáték volt, mert közepesen forró olajban három tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig. Addig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése