2015. március 8., vasárnap

Rakott tészta francia lecsóval.

Hozzávalók:

1 csomag száraztészta (fussilli, penne, vagy makaróni)
150 g mozzarella
100 g reszelt trappista, vagy más félkemény sajt
1 kis pohár tejföl
2 tojás
2 ek liszt

Ratatouille:

1 kisebb csirkemell
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3 db sárgarépa
fél póréhagyma
kis csokor újhagyma zöldje
fél szárzeller
3 db lecsópaprika (fehér, színes vegyesen)
4 db paradicsom meghámozva
4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
csilipehely
1 dl száraz fehérbor.




Előkészítem a francia lecsót. A padlizsánt feldarabolom. A cukkinit, a répát karikákra vágom, a paprikát félkarikákra, a pórét és az újhagymát szintén karikákra. A paradicsomok csumáját kivágom, a másik oldalon kereszt alakban bevágom, majd forró vízbe teszem egy percre. Meghűtöm, majd a héját lehúzom.

A forró vízbe sót teszek, és felteszem a tésztát főni, majd mikor megfőtt, lecsepegtettem.

Mikor mindent feldaraboltam, nekikezdek a lecsónak. A következő sorrendben kerülnek a hozzávalók a serpenyőbe. A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajon fehérre sütöm. Utána következett a sárgarépa, sózom, a padlizsán és a cukkini, majd a hámozott paradicsom, kevés bor, kevés őrölt bors és csilipehely, zúzott fokhagyma, majd a póré, és az újhagyma zöldje.

Amikor a lecsó elkészül, kiveszem a serpenyőből, félreteszem. A serpenyőben maradt meghűtött szaftba tejfölt, két tojást, két kanál lisztet teszek, majd csomómentesre keverem.

Sütőtálba teszek egy réteg tésztát, arra a megsütött csirkemellel kevert lecsót, majd újabb réteg tésztát teszek rá, és rácsorgatom a mártást. Ezt elsimítom rajta, mozzarellát szeletelek, vagy tépkedek a tetejére, és megszórom reszelt sajttal is.

Sütéséhez nagyon rövid idő szükséges, hiszen minden elfőzött/elősütött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése