2015. április 30., csütörtök

Sült csirkecomb fokhagymaszósszal.

Hozzávalók:

1 kg. csirke felső combfilé, 

1 fej hagyma,
8 - 10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.




A csirkecombokat kifilézem, és a csontokat enyhén sós vízben felteszem főni. Az így keletkezett alaplét később felhasználom a szószhoz, de zöldségekkel, akár kitűnő leves is készülhet belőle. A filézett csirkecombokat befűszerezem sóval, borssal, majd  lefóliázva tepsibe teszem úgy, hogy kevés olajat öntök alájuk, és elkezdem sütni. A fóliát a legvégén leszedem, hogy enyhén megpiruljon a bőre.
Közben elkészítem a fokhagymamártást. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, megsózom, borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. a csontokból főzött alaplével. Mustárt is adok hozzá, és összeforralom. 
A közben megsült csirkecombokat a szósszal együtt tálalom.
a rizs köret, és a friss uborkasaláta nagyon illik hozzá, de mindenki választhat mást is kedve szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése