2015. május 2., szombat

Mexikói töltött csirkemell

Hozzávalók:
4 db. filézett csirkemell (2 csirke melléből)
10 - 20 dkg. mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, kaliforniai paprika kockázva) ízléstől függően,
2 szelet szikkadt kenyér,
kevés tej,
1 kis fej hagyma,
5 dkg. májkrém,
só, frissen őrölt bors,
kevés szárított kakukkfű, és majoránna,
kevés olaj a sütéshez.



A csirkemellet középen bevágom, majd kikloffolom. Megsózom a hússzeleteket, és egymásra helyezem őket.

Elkészítem a tölteléket.  A kenyérnek levágom a héját, apróra tépkedem, és kevés tejjel meglocsolom. A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Beleteszem mellé a serpenyőbe a mexikói zöldségkeveréket, (kinek - kinek ízlése szerinti mennyiséget) a beáztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet, a májkrémet, sózom, borsozom, hozzáadom a zöld fűszereket, és jól elkeverem. Sütni nem kell, mert a húsokba hajtva, a sütőbe kerül. A tölteléket megkóstolom, és ha meg vagyok elégedve az ízével, a csirkemellek egyik felére halmozok belőle annyit, hogy a másik oldalát biztonságosan rá tudjam hajtani, és hústűvel, vagy fogpiszkálóval meg lehessen tűzni.
Tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatom a töltött húsokat, kevés olajat csorgatok alájuk, kevés borsot őrlök rájuk, és mehet alufólia alatt az előmelegített sütőbe. Kb.  20 perc alatt készre sütjöm, legvégén a fóliát levéve, kicsit megpirítom a tetejét.
Ha megvárom, míg kicsit hűl, sokkal szebben szeletelhető!
Tálalható rizzsel, krumplipürével, petrezselymes krumplival, zöld salátákkal.

Ha esetleg marad töltelék, melegszendvicsként felhasználható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése