2015. május 3., vasárnap

Grillezett magyaros tarja.

Hozzávalók:

1,5 kg sertéstarja felszeletelve,
só, őrölt bors,
5 gerezd zúzott fokhagyma,
őrölt pirospaprika ízlés szerint,
1 dl étolaj,
szárított morzsolt kakukkfű,
ízlés szerint cheyenne-i bors, vagy más csilipaprika.


A húst felszeleteljük, kés fokával megpaskoljuk enyhén. (nem kell kloffotni, csupán enyhén meglazítani a rostjait, hogy könnyebben magán tartsa, és beszívja a pácot)
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd az olajból, őrölt pirospaprikából, kakukkfűből, esetleg csiliből kevert pácba egyenként megforgatjuk. Fedeles edénybe sorakoztatjuk, a maradék páclét is ráöntjük. Hűtőben, legalább fél napig érleljük!
Grillrácson sütjük meg a hússzeleteket. Tálalni lehet különféle köretekkel, de zöld, vagy más salátákkal együtt is.

A grillpartik elengedhetetlen étele mások mellett.
Ha a grillt befűtöttük, tanácsos más grillezett ételekkel bővíteni a választékot. Ezek lehetnek különböző húsok, grillezett zöldségek, de kolbászfélék, vagy darált húsból készített más finomságok is. (mics, csevap, hamburger, stb.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése