2015. június 10., szerda

Pulykaaprólék leves

Hozzávalók:

500 g. pulyka leveshús, (far - hát, szárny, szív, zúza)
5 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyemgyökér,
1 kisebb zeller,

1 kisebb karalábé,
1 nagyobb krumpli
1 fej hagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,
kevés só, és néhány szem bors,

kis csokor petrezselyem, és zeller zöld,
2 marék levestészta.





A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, hasábokra vágom. A zellert, és a karalábét megpucolva felszelem, a krumplit meghámozom, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedem. Kevés zsiradékon párolom, megsózom a zöldségeket, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, néhány szem borsot teszek hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzöm, időnként megkeverve. 
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűröm a lét. A húsleves levébe 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzök. Újra felforralom, és elkészült a leves.

Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlök rá, mert így jobban kiérezhető az aromája. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése