2015. június 15., hétfő

Tejfölös, újhagymás krumplisaláta.

Hozzávalók:

2 kg. krumpli,
450 g. tejföl,
3 db. nagyobb lila hagyma,
1 kanál mustár,
1/2 kávéskanál fokhagymapor,
1 kanál extra szűz olíva olaj,
só, őrölt bors, ízlés szerint. (mivel ízlésem az átlagosnál több borsot igényelt, tettem rá bőven)



A krumpli kockákra lett vágva, majd sós vízben addig főtt, míg meg nem puhult, de nem esett szét. A lila hagyma fel lett vékonyan csíkozva, majd enyhén meg lett sózva. Tejföllel, kevés olíva olajjal, kevés mustárral, fokhagymaporral, és őrölt borssal külön összeállítottam a mártást, majd óvatosan, (vigyázva, hogy minél kevésbé törjem) összeforgattam a krumplival. Hűtőszekrényben addig pihent, míg meg nem hűlt teljesen.

Köretként funkcionált fűszeres sült pulykaszárnyak mellé, de önállóan salátaként is ajánlom fogyasztásra, mert úgy is megállja a helyét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése