2015. augusztus 16., vasárnap

BBQ csirkeszárnyak

Hozzávalók:
12 db. csirkeszárny,
1 teáskanál őrölt füstölt paprika,
1 teáskanál őrölt csemege paprika,
1/2 teáskanál cheyenne-i bors, vagy csilipehely,
1 teáskanál kurkuma,  
1/2 teáskanál őrölt bors,
1 teáskanál só, (ízlés szerint)
1 teáskanál barna cukor,
2 evőkanál étolaj,
1 doboz kóla.



A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges a tokokat eltávolítjuk, a felesleget levágjuk. A fűszereket a kóla kivételével elkeverjük az olajban, majd minden oldalán jól bekenjük a szárnyakat a mázzal. Néhány órát a páclében hagyjuk a szárnyakat. Sütőtál, vagy tepsi aljára öntjük a kólát, majd egyenletesen elosztjuk a csirkeszárnyakat rajta. Majdnem a sütés végéig alufólia alatt sütjük, de a legvégén a fóliát vegyük le, és hagyjuk, hogy elforrja a levét a szárny.
Krumplipüré, rizs, vagy salátaköret is illik mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése