2015. augusztus 15., szombat

Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel

Hozzávalók:

1 kg. csirkecomb farrésszel,
só, frissen őrölt bors,
1 kávéskanál barna cukor,
1 kanál angol mustár,
1 kávéskanál fokhagyma granulátum,
2 evőkanál olíva olaj.




A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb. A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd  5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét. Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.  
A mustárt elkeverjük 1 kanál olíva olajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal, és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt lefóliázva hűtőbe tesszük. Másnap tepsibe sorjázzuk, öntünk alá kevés olajat, és alufólia alatt jó 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.
Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése