2015. augusztus 15., szombat

Sütőtökös piláf


Hozzávalók:

600 g. csontos pulyka felső comb

1/2 kg. sütőtök.
2 db. sárgarépa,
3 szál szárzeller,
1 db. kápia paprika,
100 g. hámozott paradicsom, (konzerv)
3 evőkanál paradicsomszósz,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,

1 kanál kurkuma,
2 bögre rizs,

1 kis kanál só,
frissen őrölt bors,
kisebb  csilipaprika,
2 evőkanál olíva olaj.







A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük  a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olíva olajjal megcsorgatott tököt 15 percre.
A többi zöldséget, és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olíva olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott, karikákra vágott csilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak. 
A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk. 
Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott  kápia paprikát és két bögre rizst.
Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.

Arab egytálétel, igen laktató. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése