Hozzávalók:
80 dkg. pulyka felső comb filé,
1 fej vöröshagyma,
8 - 10 gerezd fokhagyma
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
csipetnyi kakukkfű,
2 kanál zsír.
A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.
Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.
80 dkg. pulyka felső comb filé,
1 fej vöröshagyma,
8 - 10 gerezd fokhagyma
kevés só,
őrölt bors ízlés szerint,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
csipetnyi kakukkfű,
2 kanál zsír.
A húst apróra vágjuk, és zsíron fehéredésig pirítjuk. Belereszeljük a vöröshagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel, vagy hús alaplével felöntjük, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk, jobban megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet, és fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, megszórjuk őrölt paprikával, és rövid ideig pirítjuk. A brassói nem szaftos étel.
Közben bő olajban megsütjük a felkockázott sült burgonyát, ami a brassói jellegzetes körete. Össze is keverhetjük a hússal, vagy külön is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése