Hozzávalók:
1/2 kg. csirkemáj,
2 evőkanál olíva olaj,
só, frissen őrölt bors,
néhány babérlevél,
kis csokor majoránna,
kevés csilipehely,
almaecet, vagy 10 %-os ételecet,
250 g. száraztészta.
A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük. Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával. Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olíva olajjal, almaecettel, sóval, a májat olíva olajjal, kevés almaecettel, (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj!) és csilipehellyel összeforgatjuk. Frissen sót, és borsot őrlünk rá.
Lehűtve tésztasalátaként tálaljuk.
1/2 kg. csirkemáj,
2 evőkanál olíva olaj,
só, frissen őrölt bors,
néhány babérlevél,
kis csokor majoránna,
kevés csilipehely,
almaecet, vagy 10 %-os ételecet,
250 g. száraztészta.
A tésztát sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük. Külön edényben szintén ecetes vízben a darabokra bontott, szükség esetén szétvágott hártyátlanított csirkemájat is megfőzzük néhány babérlevéllel, kis csokor összekötözött majoránnával. Mindkettőt leszűrjük, és meghűtjük, majd a tésztát olíva olajjal, almaecettel, sóval, a májat olíva olajjal, kevés almaecettel, (ne vigyük túlzásba, mert ecetes vízben főtt a máj!) és csilipehellyel összeforgatjuk. Frissen sót, és borsot őrlünk rá.
Lehűtve tésztasalátaként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése