2015. október 29., csütörtök

Cigánypecsenye, kicsit átgondolva.

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja,

1 nagyobb fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
20 dkg. füstölt szalonna,
2 db. lecsópaprika,
1 kanál balzsamecet,
kevés petrezselyem zöld, (szárított is lehet)
1 kg. krumpli,
só, 
kevés őrölt pirospaprika.





A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával, és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk. A hagymát apróra vágjuk. A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is. (ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást is javaslom.) 

A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket  papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket. Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén, és a tarja szaftján, az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott megtört krumplival, jól összeforgatjuk. 
A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyem zölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk. A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket. 
Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozáséval, mégis egyszerű, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése