2015. október 30., péntek

Kapros citromos sertés raguleves

Hozzávalók 4 személy részére:

70 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. vegyes gyorsfagyasztott zöldség
1 kis fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
kis kanál zsír,
kis csokor friss kapor, petrezselyem, és zeller zöld,
fél citrom,
kevés száraz fehérbor,
kevés őrölt csemegepaprika,
só,

frissen őrölt bors,
3 kanál főzőtejszín,
kis kanál keményítő,
2 marék levestészta.



Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús egy kis bőrt kapott, enyhén 
megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy  bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Kb. 25 - 30 perc. A gyorsfagyasztott leveszöldség keveréket is hozzátesszük. (lehet friss, karikára vágott zöldségekből is csinálni, de jelenlegi állapotom miatt inkább a könnyebb megoldást kerestem most)
Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Megkóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöld fűszereket. Eközben a tejszínből, és kevés keményítőből habarást készítünk, és csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a már elkészült leveshez. Citromkarikával tálaljuk.

Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése