2015. október 18., vasárnap

Házi disznótoros krumpliágyon, egyben sütve.

Hozzávalók:

1 kg. házikolbász,
1 kg. tüdős-májas hurka,
2 kg. krumpli,
kevés só,
kevés víz.




A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítem, majd a kolbászt, és a hurkát elosztom a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz. Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180°-os sütőbe. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét. A hurka-kolbász hagyományos körete íz így egyben sült krumpli mellett, a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése